Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

BadboterMaak zelf 100% natuurlijke badboter. Alle gebruikte grondstoffen zijn confirm BDIH richtlijnen. BDIH is een onafhankelijk keurmerk uit Duitsland voor natuurcosmetica. Deze badboter wordt hard bij kamertemperatuur maar smelt in je handen en onder de douche. Deze boter kan dan ook gemakkelijk gesmolten worden in een pannetje om bijvoorbeeld toefjes voor in bad mee te maken.
Kokosolie en lamecreme beschermen de huid tegen uitdroging. Daarnaast werkt kokosolie verzachtend en voedend. Badboter kan gebruikt worden voor onder andere scheercrème, douchezeep, badzeep, gezichtszeep en om ''cupcakes voor in bad'' mee te maken. Met onderstaand recept kan 500 gram badboter gemaakt worden!

*Tip! Maak cupcakes voor in bad met een toefje van badboter zoals op de afbeelding. De onderkant (het cakje) kan gemaakt worden van gietzeep of bruisbasis. Recept voor gietzeep is gratis te bestellen in onze webshop, recept voor bruisbasis staat in de linkerkolom van onze website onder knop recepten.
Let wel op dat bruisbasis gaat bruisen wanneer het in contact komt met water wat nog niet verdampt is van badboter. Dus het toefje niet direct op de bruisbasis spuiten maar eerst even op folie zodat het rustig kan drogen.

Benodigdheden

Onderstaande grondstoffen zijn afgerond op de hoeveelheden die Drogisterij de Lang verkoopt. U houdt nog grondstoffen over die u wellicht kunt gebruiken voor de volgende keer of een ander product.

-100 g lamecreme
-100 g cetylalcohol
-100 ml kokosolie
-70 g water
-300 ml glycerine
-250 g SLSA
-250 g Plantaren
-10 ml Biokons
-10 ml etherische olie, aanrader: rozen of lavendel
-eventueel 10 ml natuurlijke kleurstof 
*Levensmiddelenkleurstof is ook mogelijk echter is dit niet toegestaan in natuurcosmetica volgens BDIH.

Materialen

-2 hittebestendige bekerglazen 250 ml en 600 ml
-roerstaaf
-maatbeker 25 ml
- warmtebron
- pan met laagje heet water
- weegbalans
- thermometer
- bescherming: mondmasker, veiligheidsbril en (wegwerp)handschoenen *
recept

*De gebruikte tensiden zijn na verwerking mild voor de huid, maar als grondstof sterk geconcentreerd en zelfs bijtend. Vandaar is het van belang om bij verwerking de juiste bescherming te dragen.