Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

Deze heerlijk geurende badkiezels zijn ideaal voor de droge, ruwe huid van de voeten maar verpakt in een mooie cosmeticapot ook leuk om weg te geven. Voetbadkiezels werken door natriumbicarbonaat en ureum keratolytisch dat wil zeggen de hoornhuid (eelt) wordt dunner. In combinatie met cacaoboter maakt het de huid zacht en soepel. Boters trekken namelijk diep door in de huid en beschermen de huid langdurig tegen uitdroging. Bovendien zijn ze rijk aan vetbegeleidende stoffen zoals vitamines, lecithine en sterolen. Overtollig eelt is gemakkelijk te verwijderen na dit voetenbad.

Alle gebruikte grondstoffen zijn natuurlijk confirm BDIH richtlijnen. BDIH is een onafhankelijk keurmerk uit Duitsland voor natuurcosmetica.

 

Benodigdheden

Onderstaande grondstoffen zijn afgerond op de hoeveelheden die Drogisterij de Lang verkoopt. U houdt nog grondstoffen over die u wellicht kunt gebruiken voor de volgende keer of een ander product.

Ingrediënten
- 100 g natriumbicarbonaat
- 100 g citroenzuur
- 100 g ureum
- 10 g mentholkristallen
- 100 g cacaoboter
- 30 druppels etherische olie eucalyptus of lavendel

Eventueel:
- 6 g gedroogde pepermuntblaadjes
- 2 druppels chlorophyl 25% (kleurstof)

Materialen


- 2 bekerglazen 250 ml
- roerstaaf
- weegbalans
- warmtebron
- pan met klein laagje heet water
- mortier of elektrische molen
- bakpapier
- verpakkingsmateriaal zoals 3 cosmeticapotten van 250 ml
- etiket "self made cosmetics"
- bescherming: (wegwerp)handschoenen*
- recept

*De gebruikte grondstoffen zijn na verwerking mild voor de huid, maar als grondstof sterk geconcentreerd (etherische olie). Vandaar is het van belang om bij verwerking de juiste bescherming te dragen.