Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

Recept voor het maken van ongeveer 15 heerlijke badschuimpjes. Het maken van badschuimpjes door kinderen (ook onder begeleiding) wordt afgeraden.
Deze badschuimpjes zijn niet alleen een lust voor het oog ze zijn ook zeer huidverzorgend. Zo zorgt de combinatie cacaoboter, sheaboter, mangoboter voor een zachte en soepele huid. Boters trekken namelijk diep door in de huid en beschermen de huid langdurig tegen uitdroging. Bovendien zijn ze rijk aan vetbegeleidende stoffen zoals vitamines, lecithine en sterolen. Geitenmelkpoeder kleurt het bad melkachtig wit en is een weldaad voor de droge huid. Het is rijk aan onder andere vitamines, mineralen en linolzuur.

 

Benodigdheden

Onderstaande grondstoffen zijn afgerond op de hoeveelheden die Drogisterij de Lang verkoopt. U houdt nog grondstoffen over die u wellicht kunt gebruiken voor de volgende keer of een ander product.


-200 g cacaoboter
-100 g sheaboter
-50 g http://www.drogisterijdelang.nl/productCategory/249
-100 g mulsifan
-10 ml vitamine E acetaat
-150 g (geiten)melkpoeder
-100 g SLSA
-60 g aardappelzetmeel

Eventueel:
- 10 ml etherische olie naar wens, aanrader is mandarijn in combinatie met vanille. Vanille is niet natuurlijk. Liever niet gebruiken bij een overgevoelige huid.

Materialen

- bekerglas 400 ml
- lepel
- weegbalans
- warmtebron
- pan met laagje heet water
- keukenmachine of staafmixer
- kleine muffinvormpjes
- slagroomspuit
- bescherming: mondmasker, veiligheidsbril en (wegwerp)handschoenen*
- recept

*De gebruikte tensiden zijn na verwerking mild voor de huid, maar als grondstof sterk geconcentreerd en zelfs bijtend. Vandaar is het van belang om bij verwerking de juiste bescherming te dragen.