Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

 Recept is voor het maken van ongeveer 30 natuurlijke badparels. Het maken van badparels door kinderen (ook onder begeleiding) wordt afgeraden.
Deze bloemige badparels zijn een weldaad voor de normale tot droge huid. Badparels bevatten namelijk verzorgende ingrediënten als cacaoboter en schapenmelkpoeder die de huid zacht en soepel maken. Boters trekken diep door in de huid en beschermen de huid langdurig tegen uitdroging. Bovendien zijn ze rijk aan vetbegeleidende stoffen zoals vitamines, lecithine en sterolen. Schapenmelkpoeder kleurt het bad melkachtig wit en is rijk aan vitamine A, D en E.

Alle gebruikte grondstoffen zijn natuurlijk confirm BDIH richtlijnen. BDIH is een onafhankelijk keurmerk uit Duitsland voor natuurcosmetica.

 

Benodigdheden


Onderstaande grondstoffen zijn afgerond op de hoeveelheden die Drogisterij de Lang verkoopt. U houdt nog grondstoffen over die u wellicht kunt gebruiken voor de volgende keer of een ander product.

-200 g cacaoboter
-600 g natriumbicarbonaat
-200 g (schapen)melkpoeder
-60 g aardappelzetmeel
-100 g SLSA
-gedroogde bloemen calendula-, korenbloemen rozenblaadjes, korenbloemen

Eventueel:
- 10 ml etherische olie naar wens, aanrader is 10 ml grapefruit, 10 ml mandarijn, 10 ml ylang ylang. Liever niet gebruiken bij een overgevoelige huid.

Materialen


- bekerglas 400 ml
- grote mengkom
- roerstaaf
- weegbalans
- warmtebron
- pan met laagje heet water
- bakpapier
- verpakkingsmateriaal zoals cosmeticapotten van 250 ml of cellofaanzakjes
- etiket "self made cosmetics"
- bescherming: mondmasker, veiligheidsbril en (wegwerp)handschoenen*
- recept

*De gebruikte tensiden zijn na verwerking mild voor de huid, maar als grondstof sterk geconcentreerd en zelfs bijtend. Vandaar is het van belang om bij verwerking de juiste bescherming te dragen.