Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

Recept om zelf 5 flesjes van 10 ml vloeibare natuurlijke lipgloss te maken.
Alle gebruikte grondstoffen zijn natuurlijk confirm BDIH richtlijnen. BDIH is een onafhankelijk keurmerk uit Duitsland voor natuurcosmetica.
Wonderolie is (in tegenstelling tot vaseline en paraffine) eetbaar en een natuurproduct verkregen uit de vruchten van de wonderboom. Wonderolie bevat veel vitamines en is daardoor uitstekend geschikt voor het maken van rijke crèmes, lippenstift en lipgloss. Omdat deze basisolie een mooie glans op de huid achterlaat en goed blijft zitten, is deze olie aangewezen voor de bereiding van lippenstift en lipgloss. Daarnaast werkt wonderolie verzorgend, voedend en beschermend voor de huid.

 

Benodigdheden

Onderstaande grondstoffen zijn afgerond op de hoeveelheden die Drogisterij de Lang verkoopt. U houdt nog grondstoffen over die u wellicht kunt gebruiken voor de volgende keer of een ander product.

-100 ml wonderolie
-10 ml vitamine E acetaat (1 ml = 20 druppels)

Eventueel
- 10 ml d-Panthenol (= vitamine B5)
- 10 g pigment, zoals rood, parelroze*, violetparel* of glittergoud*
- 10 ml etherische olie, zoals mandarijn, sinaasappel, citroen of pepermunt
*Niet natuurlijk

Materialen


- hittebestendig bekerglas
- roerstaaf
- lipglosshouder
- etiket
- mortier