Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

Geurige handzalf

In de koude wintermaanden is een vette handzalf geen overbodige luxe voor de buitenmens. De zalf uit onderstaand recept werkt verzachtend, heeft een ontstekingsremmende werking en geurt heerlijk fris. 

Benodigdheden:

- 9 eetlepels amandelolie
- 3 eetlepels bijenwas gebleekt of ongebleekt
- 4 eetlepels glycerine
- 10 - 15 druppels etherische olie, bijv. lavendelolie

Materialen:


- Hittebestendig bekerglas
- spatel  
- Warmtebron en weegschaal

- zalfpot 

Beschrijving:

Verwarm de bijenwas samen met de amandelolie au bain marie tot de bijenwas is opgelost. Voeg vervolgens al roerend met een roerstaaf de glycerine lepel voor lepel toe. Haal daarna het bekerglas uit de buitenste pan en roer de etherische lavendelolie door de inhoud. Laat het mengsel afkoelen tot het aan de randen begint te stollen. Vervolgens wordt met een spatel zo lang geroerd, dat er een homogene crème ontstaat. Deze wordt tenslotte met bijvoorbeeld een spatel in een afsluitbaar potje met een wijde hals geschept.

Drogisterij de Lang stelt zich niet verantwoordelijk voor schade door verkeerd gebruik van de geleverde grondstoffen en eindresultaat van de gebruikte recepten.