Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

Compacte verzorgende lipgloss


Met dit recept werkt u met ingrediënten die dicht bij de natuur staan. Deze lipgloss is niet schadelijk voor uw gezondheid. Het bevat geen paraffine en siliconen, maar hoogwaardige wassen met verzorgende en beschermende eigenschappen.
Het maken van lipgloss is heel eenvoudig en neemt weinig tijd in beslag (ongeveer 5-10 minuten). 
 

Benodigdheden:

Vetcomponent
36 g wonderolie 
1 g witte bijenwas 
1 g
carnaubawas 

 
Voor een lipgloss heeft u nodig:
-5 g van dit vetcomponent
-eventueel 1 mespunt parelmoerglanspigment of gewoon kleurpigment
-eventueel 1-2 druppels etherische olie, bijvoorbeeld mandarijn of sinasappel.Materialen

 
-bekerglas 50 ml  
-roerstaafje
-potje
 

Beschrijving:

De wonderolie en de wassen afwegen en in het bekerglas doen.  Dit mengsel (au bain marie) smelten en laten afkoelen. De carnaubawas smelt pas op een hoge temperatuur, minimaal 80 graden Celsius.
5 g. van dit mengsel afwegen en opnieuw warm maken. U kunt nu beslissen of u parelmoerglans of gewoon kleurpigment wilt gebruiken. Als u ervan houdt kunt u er 1-2 druppels etherische olie (mandarijn / sinasappel) of bisabolol (kamille) in druppelen. U doet de lipgloss in een rond kunststof potje met deksel. Deze lipgloss kan met penseel of met de vingers opgebracht worden en kan zonder problemen in uw handtas worden meegenomen. Het recept is op smeltvermogen getest, zelfs bij 45 graden Celsius is deze lipgloss hoewel zacht, nog niet vloeibaar.

Wilt u meer informatie over het zelf maken van lipglos, lippenpommade en lippenstift dan raden wij u aan het volgende boek te beraden: ‘Opmaken, schminken en haarverzorging auteur J. Putz/ C. Niklas.

 

Drogisterij de Lang stelt zich niet verantwoordelijk voor schade door verkeerd gebruik van de geleverde grondstoffen en eindresultaat van de gebruikte recepten.