Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

Badolie, doucheolie, badzout, bodyscrub

badzout maken        badolie maken 
         afbeeliding 1                                                      afbeelding 2
                voorbeeld badzout en bodyscrub                 voorbeeld badolie, doucheolie, 
                                                                                badzout, bodyscrub

Met dit recept kunt u 170 ml badzout, 170 ml bodyscrub en 250 ml badolie of doucheolie maken. Door toevoeging van etherische oliën passend bij uw huidtype /gemoedstand kunt u eindeloos variëren en er een uniek geheel van maken. Etherische oliën kunnen je o.a. ontspannen, opvrolijken of nieuwe energie geven.

De onderstaande benodigdheden zijn los in onze webshop / winkel verkrijgbaar, maar u kunt ook een startpakket kopen hierin zit alles wat u nodig heeft om zelf bad-/ doucheolie, badzout, bodyscrub te maken.

Benodigdheden

Badzout
- 165 gram himalayazout/ dode zeezout
- eventueel 10 druppels etherische olie / oliën
Materialen
- badzoutpot 170 ml
- recept

Bodyscrub
- 155 gram himalayazout / dode zeezout
- 45 ml amandelolie
- eventueel 10 druppels etherische olie / oliën
Materialen
- maatbeker
- badzoutpot 170ml
- recept


Bad- / doucheolie
- 215 ml amandelolie
- 25 ml lysolecithine
- 2 ml (= 40 druppels) vitamine E
- eventueel 5 ml etherische olie voor badolie, 2.5 ml voor doucheolie
Materialen
- maatbeker
- badolieflacon 250ml
- recept

Lysolecithine

Lysolecithine is een natuurlijke emulgator die ervoor zorgt dat olie en water met elkaar kunnen mengen en niet als twee afzonderlijke lagen vloeistoffen gescheiden blijven. In tegenstelling tot de meeste emulgatoren is lysolecithine zeer huidvriendelijk en geeft het een aangenaam huidgevoel, trekt snel in en heeft een goede huidverdraagzaamheid.

Amandelolie

Amandelolie vormt de basis van de bad- / doucheolie en de bodyscrub. De olie wordt snel door de huid opgenomen, omdat zij sterk verwant is aan onze natuurlijke lipidemantel. Plantaardige oliën vormen zich onder invloed van zonlicht in de vruchten en zaden van levende planten, zoals amandelen. Verzorg je je huid hiermee, dan schenk je haar dus geconcentreerde zonnewarmte. 

Himalayazout 

Himalayazouten zijn restanten van oerzeeën die miljoenen jaren geleden onder hoge druk zijn gevormd. In tegenstelling tot ons huidige geproduceerde " chemische " zout, waarin voornamelijk natrium en chloor zit, bevinden zich in het natuurlijke himalaya zout 84 belangrijke elementen, mineralen en sporenelementen. Deze elementen zijn dezelfde als die waaruit ons lichaam is opgebouwd. Door de samenstelling van het himalaya zout worden de mineralen en sporenelementen optimaal door ons lichaam opgenomen. Het gebruik van himalaya zout in bad of verwerkt in een bodyscrub geeft een zuiverend en ontslakkend effect, gifstoffen zullen uit uw lichaam verdwijnen, mineralen worden opgenomen.

badzout maken
afbeelding 3
himalaya zout


Etherische oliën die heerlijk zijn in bad:

 • Citroenmelisse olie: Ruikt niet alleen heerlijk, maar maakt ook rustig en geeft ontspanning na een stressvolle dag.
 • Lavendelolie: Verfrist, werkt prikkelend en verkwikkend op het organisme.                       
 • Jeneverbesolie: Bevordert de bloedcirculatie; gunstige werking bij reuma en verrekkingen. Omdat de jeneverbes wat scherp en bitter ruikt, kunt u aan het basisrecept nog een paar druppels geranium- of rozenolie toevoegen. Prettig is ook een mengsel met rozemarijnolie.
 • Rozemarijnolie: Helpt bij spierpijn en een slechte bloedcirculatie. Verlicht reumatische pijnen en helpt bij verkoudheid. Goed mengbaar met jeneverbes-, salie- en thijmolie. De olie zou insecten verdrijven. Ze kan met ca. 50 % water gemengd worden in een dampbad dat tot dicht aan het kookpunt verwarmd wordt, waarna de damp voorzichtig ingeademd kan worden.
 • Thijmolie: Werkt desinfecterend en ontkrampend. Helpt bij verkoudheid en kan goed gemengd worden met eucalyptus- en rozemarijnolie. Als de geur te sterk is kunt u sinaasappel-, geranium-, rozen- of citroenmelisse-olie toevoegen. Daarbij kunt u het beste op uw eigen neus afgaan.
 • Denne- of liever gezegd sparrenaardolie: De etherisch olie wordt gewonnen uit de naalden van verschillende soorten denne- en sparrebomen, zoals bijvoorbeeld de bergden, die in het hooggebergte groeit. Het zijn zogezegd de klassieke geur olien voor het bad, omdat ze bijzonder goed door de huid dringen. Zij worden gebruikt bij problemen van de luchtwegen, astma en ook chronische jicht. Een heerlijk bad bij griep, reuma en jicht. Deze olie is goed te mengen met eucalyptus-, cyprus-, en cederolie.
 • Eucalyptusolie: Aan te bevelen bij verkoudheid. Zeer geschikt om te inhaleren. Allergische reacties komen slechts zelden voor.
 • Niaouli-olie: Niaouli olie is een mirregewas dat uit Nieuw Caledonie afkomstig is. De geur doet denken aan eucalyptus, maar is wat pittiger. De olie heeft dezelfde eigenschappen; terwijl het antiseptische effect wat sterker is. Geneest wonden en regenereert het weefsel. Ook geschikt om te inhaleren.
 • Cederhout- en cypresolie: Een exotische, bijbelse geur. De werkzame stoffen van beide planten worden sinds de oertijd in medicamenten gebruikt. Dezelfde werking als niaouli, evenwel meer kalmerend, omdat er wat kamfer in zit. Werkt antitranspirerend en versterkt de huid.
 • Salie-olie: Een bijzonder belangrijk geneesmiddel. In het bad zeer goed voor de vermoeide en tere huid. Reduceert sterke zweetafscheiding en werkt als deodorant. Goed bij reuma en verkoudheid. Kan goed gemengd worden met eucalyptus-, thijm- en rozemarijnolie.
 • Anijs- en venkelolie: De geur is wat onwennig, maar erg aangenaam. Goed tegen verkoudheid, werkt ontspannend en kalmerend.

Drogisterij de Lang stelt zich niet verantwoordelijk voor schade door verkeerd gebruik van de geleverde grondstoffen en eindresultaat van de gebruikte recepten.