Drogisterij de Lang, uw specialist zelfmaakartikelen Rotterdam

Wij zijn gespecialiseerd in zelfmaakartikelen. Bij ons kunt u terecht voor het zelf maken van creme, haargel, tandpasta, cosmetica, bruisballen, zeep, lippenbalsem en kinderfeestjes.

Parfum

Zelf een natuurlijke parfum maken is experimenteren met verschillende etherische oliën tot er een harmonieus uniek geheel ontstaat wat aan uw wensen voldoet. U maakt een geheel persoonlijke parfum, exact volgens uw eigen geurbeleving. Aan de hand van een stapsgewijs recept en achtergrondinformatie leert u de basis van het zelf maken van een parfum. De volgende punten komen aan de orde.

-waarom zelf parfum maken?
-samenstelling
-de verschillen tussen een parfum, eau de parfum en een eau de toilette
-geuropbouw
-veiligheid

De onderstaande benodigdheden zijn los in onze webshop / winkel verkrijgbaar, maar u kunt ook een startpakket kopen hierin zit alles wat u nodig heeft om zelf parfum te maken.

Benodigdheden

- ca. 10 ml parfumbasis (jojobaolie of alcohol 96%)
- 0.5 tot 3 ml etherische- / parfumoliën
- eventueel: fixateur
- eventueel: 1 druppel kleurstof (voor alcoholbasis parfums)

Materialen

- pipet
- parfumverstuiver (voor alcoholbasis parfums)
- parfumroller (voor oliebasis parfums)
- recept

Etherische olie

Etherische oliën hebben naast de heerlijke geur vaak ook invloed op lichaam en geest, zo kunnen ze u opvrolijken, ontspannen of nieuwe energie geven. Van lavendelolie is bijvoorbeeld bekent dat het een ontspannende en rustgevend werking bezit. Oranjebloesem werkt daarentegen activerend op lichaam en geest. Grapefruit werkt verfrissend en uit studie is gebleken dat vrouwen die een geur dragen met grapefruit veel jonger worden ingeschat dan ze in werkelijkheid zijn. 
 

Geschenk

Een zelf gemaakte parfum is een uniek en heel persoonlijk geschenk. Leuk als relatiegeschenk, verjaardagscadeau of bedankje. Een zelfgemaakte parfum, inclusief luxe parfumverstuiver voorzien van uw favoriete kleur hoeft nog geen €3.00 te kosten. Op afbeelding 1 ziet u een voorbeeld van een ralatiegeschenk gemaakt door een van onze klanten.

                                              
                                               afbeelding 1
                                               relatiegeschenk voor de feestdagen

Tips

-Wanneer u minder belang hecht aan het natuurlijke aspect kunt u etherische olie vervangen door parfumolie, klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

-Wilt u uw parfum van uw favoriete kleur voorzien? Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden. Alle soorten levensmiddelenkleurstof zijn geschikt in uw parfum (op basis van alcohol), uitgezonderd de kleur bruin.
In het recept staat beschreven hoe parfumolie en kleurstof verwerkt moet worden.

 
Drogisterij de Lang stelt zich niet verantwoordelijk voor schade door verkeerd gebruik van de geleverde grondstoffen en eindresultaat van de gebruikte recepten.